13.02.2020 – Så er der åbnet for hygiejnekursus

Med tatoveringsloven af juni 2018 blev det et krav, at alle tatoveringssteder i landet skal være registreret hos Sikkerhedsstyrelsen, og det blev samtidig et lovkrav, at alle tatovører skal have gennemgået et 6 timers hygiejnekursus med et bestemt indhold angivet af Seruminstituttet i en ny bekendtgørelse. Uden dette kan man ikke tatovere erhvervsmæssigt i Danmark. Dette indebærer, at alle tatovører – også de kosmetiske tatovører – skal igennem et målrettet hygiejnekursus ud fra de danske krav; ingen hidtidige kurser opfylder de nye krav, og forskellige ”gamle” kursusdiplomer har derfor ikke gyldighed.

Sidste tidsfrist er for almindelige tatovører 1.7.2020, og for kosmetiske tatovører 1.7.2021.

Hygiejnekurset er et heldagskursus og skal indeholde både teori, demonstrationer og praktiske øvelser.

Med de tilbudte kurser ønskes det at være forholdsvis landsdækkende; dog kan de ikke være tilgængelige i alle landets 5 regioner. Første kursus finder sted på Bispebjerg Hospital i København. Herefter vil der være et kursus ved Messecenter Fredericia og siden på Marselisborg Hospital i Århus.  (Tekst lånt fra Sikkerhedsstyrelsen)