Dansk Tatovør Laug (DTL) har fulgt den store opmærksomhed fra medierne de seneste dage, omkring tatovering af mindreårige.

Der er desværre for tiden, en tendens til, at forældre mener, at det er lovligt at deres børn bliver tatoveret når bare de giver tilladelse til dette.
Derfor er både DTL og tatovører landet over meget tilfredse med, at der er kommet fokus på dette og at det en gang for alle, bliver slået fast, at man ikke må tatovere mindreårige, uanset om forældrene giver tilladelse.
Det er ganske enkelt ikke en tilladelse forældre kan give, præcis som de heller ikke kan give børn under 16 lov til at købe alkohol.

Tatovørerne rundt omkring i landet ser frem til ikke at skulle diskutere med sure og opfarende, samt bedrevidende forældre, om at bryde loven og tatovere deres børn med risiko for store bøder til følge.
Den nye registreringslov kræver desuden at man registrerer, at kunden er 18 år.

Man kan håbe på at der også bliver fokus på et andet stort problem med mindreårige, som køber billigt/farligt tatoveringsgrej og tatoverer hinanden.
Man kan ikke forbyde internet handelen, men som loven er, er det ulovligt og strafbart at tatovere, hvis man ikke er registreret tatovør i et registreret og godkendt studie.
Dette gælder også for børn.
Der er allerede flere verserende sager bla.en anmeldelse af en mindreårig som har tatoveret andre mindreårige i hjemmet uden at være registreret og under ikke godkendte forhold, samt anmeldelser mod tatovører som har tatoveret mindreårige.

Desuden kan de fleste nok regne ud, at det ikke er fornuftigt at tatovere en person som ikke er fuldt udvokset. Mange forstår heller ikke hvor megen skade en tatoveringsmaskine egentlig kan forvolde når den håndteres af ukyndige hænder.

Frank Rosenkilde. Formand.
Dansk Tatovør Laug