30.06.2021 – Vedr. SAVE THE PIGMENTS.

SAVE THE PIGMENTS

På grund af et forslag i EU-regi om forbud mod den blå og grønne farve, blev der i februar 2021 oprettet Council of European Tattoo Associations (European Tattoo Panel), bestående af formænd/repræsentanter fra Europas forskellige tatovør foreninger/sammenslutninger. De har nu lavet et stort arbejde, og en af deres kontakter vil tale vores sag i EU parlamentet.

En petition/underskriftindsamling er sat i gang, “denne går direkte til EU” for at bevare brugen af vores blå og grønne farver som vi bruger i dag. Dette fordi forbuddet kommer til at ramme utrolig mange flere farver. Mario Barth / Intenze taler om 75 % af farverne grundet de mange toner af farve man har i dag Lilla, mudtones, mixtones, skintones etc. Dette kan være starten på forbud mod flere farver.

Link til underskriftindsamlingen ligger på den officielle DTL Facebook side. Vi opfordrer alle til at gå ind og registrer jer og underskriv, det er mega vigtigt.

Hilsen Frank Rosenkilde, formand Dansk Tatovør Laug

Link til DTL’s Facebook side: https://www.facebook.com/dansktatovoerlaug

NYT NYT NYT

Underskriftindsamlingen har nu fået over 50.000 votes, det er den mest succesfulde underskriftindsamling i EU’s historie.

KEEP SUPPORTING

Det er stadig vigtigt at sprede ordet og gøre ALLE opmærksomme på denne petitition.

Link til European TattooPanel på Facebook: https://www.facebook.com/TattooPanel

Sidste nyt (Juni/Juli 2021) på engelsk:

The status quo regarding the EU petition @savethepigments is still the same. Since March 23, 2021 when Erich Mähnert and Michl Dirks successfully and impressively presented the petition to the European Petitions Committee, the ball is in the court of the EU Commission. Since then, we are still waiting for a written statement from the EU Commission on how the ban can be lifted. In addition, the EU Health Committee and the Environment Committee are currently dealing with the regulation and the petition.

We must therefore continue to be patient. In the meantime, please make sure that the petition and the ban on our pigments are not forgotten.